· 

Kleine dieren, grote verhalen

Drie repetities, vijf kinderen, één voorstelling..

Wat gaat dat worden?

 

In opdracht van de Leeszaal is Lisette Janse van Zevende Zintuig gevraagd om 27 mei een voorstelling neer te zetten.
Een leuke uitdaging die met beide handen wordt aangepakt natuurlijk! Drie repetities is wellicht kort, maar niet minder leuk.

 

De eerste repetitie stond in het teken van kennismaking met elkaar, met het thema 'Watergruwel' en het ophalen van ideeën.

Tussen de eerste en de tweede repetitie hebben Lisette en Cengiz Arslanpay samen gezeten om alle opgehaalde ideeën te bespreken. Cengiz verzorgt de muziek van de voorstelling en kwam gelijk met bruikbaar materiaal wat Lisette nieuwe ideeën opleverde. Zo ontstond er door een geluid ineens een waterfee. Wat aansloot op de vraag van de kinderen om er wat mysterieus in te doen.

Daarna is Lisette alle ideeën gaan bundelen tot een klein script (de voorstelling duurt immers niet langer dan een halfuur).

Bij de tweede repetitie hebben Lisette, Cengiz en de kinderen het hele script door gesproken, werden de rollen verdeeld en werd er natuurlijk ook gerepeteerd.

 

Komende dinsdag komen Cengiz en Lisette samen om aan het decor te werken.

Er zal het een en ander uit getest moeten worden? Wat dan precies? Dan houden we nog even geheim. Het moet immers toch een beetje mysterieus zijn.

 

Donderdag de laatste repetitie met de kinderen en de zondag daarna is het alweer zo ver..

Komt u ook?

Reactie schrijven

Commentaren: 0