· 

Extra werkplek

Het afgelopen theater seizoen werd de eerste grote productie neergezet: 'Verstandsverduistering'.

En ook dit seizoen werd er weer een  workshop gegeven.

Er valt met voldoening en trots terug te kijken. Al het harde werk is niet voor niets geweest.

Als afsluiting van dit seizoen is er een vlog gemaakt, waarin de schrijfster en de regisseur van 'Verstandsverduistering' aan het woord zijn.

 

Nu is het tijd voor vakantie.. Nou ja, soort van..

Zoals bekend zitten we niet zomaar stil in de vakanties. En dat geld ook voor de komende vakantie. 

Zevende Zintuig is gevestigd in Rotterdam, maar in de vakantie periode wordt er naast uitrusten en genieten van de mooie natuur ook hard gewerkt in de Veluwe.

Daar is namelijk de ideale vaste plek van Zevende Zintuig om te ontsnappen van de stad en tot rust te komen in de natuur. Perfect voor als er aan nieuwe toneel stukken geschreven gaan worden.

En wat gaat er dan allemaal geschreven worden, is dan natuurlijk de vraag...

 

Lisette Janse is bezig met drie verschillende toneel stukken. Waarvan twee al voor een deel op papier staan en eentje alleen nog in haar hoofd zit. Eigenlijk is er nog een vierde en dat is het bewerken van een bestaand toneelstuk.

De eerste is een theatervoorstelling voor kinderen. Waarvan het verhaal al ongeveer 10 jaar geleden geschreven is met als idee dit als kinderboek uit te brengen (en wat als nog altijd een wens is), maar waar Lisette ook graag theatervoorstelling van wil maken. Dit omdat ze allemaal ideeën kreeg qua vormgeving voor op het toneel en ze theater maken voor kinderen erg leuk vind.

Een tweede is een voorstelling die ook deels al op papier staat. Hier gaat het over de perfecte zorginstelling die dan ook hoog staat aangeschreven, maar hoe komt dat? En is het eigenlijk allemaal wel zo perfect? Of dit een productie wordt van Zevende Zintuig weet Lisette nog niet. Afgelopen seizoen mocht ze bij RISK het halfjaar traject verzorgen. Alleen waren er uiteindelijk te weinig deelnemers. Het lijkt haar erg leuk om dit alsnog te doen, of zelfs een heel jaar met een groep van RISK aan een voorstelling te werken. Het toneelstuk wordt gewoon geschreven en als het lukt om er veel personages in te creëren, dan gaat zij dit in ieder geval voorstellen. Als het niet lukt om er zoveel personages in te krijgen of als RISK niet lukt komend seizoen, dan ligt er in ieder geval een script klaar. Voor wie weet wanneer en voor wie..

Het derde stuk zit dus enkel nog in het hoofd van Lisette en daar valt voor nu nog weinig over te zeggen. Er zijn ook al wat vormgeving ideeën, maar ook dat wordt nog niet prijs gegeven. 

Wel kan er wat over het vierde stuk gezegd worden; een bewerking van een bestaand stuk. Het gaat hier om 'In wankel evenwicht' van 'Edward Albee'. Een idee hierbij is om de personages op te breken en zo meerdere personages te creëren, zodat het met een grote groep als bij RISK wellicht te spelen is. En een ander idee is om het goed te bekijken, hoe het misschien voor Zevende Zintuig wat zou zijn met enkel de personages zoals in het stuk beschreven staan. Lisette heeft dit tijdens haar toneel opleiding gespeeld en omdat het anders te lang was werd er veel geschrapt. Zo werden juist de leuke delen van bepaalde personages weg gehaald. In ieder geval voor Lisette was dit het geval. En de rollen moesten verdeeld worden, dus niet iedereen kon het leuke of het interessante deel van zijn of haar personage spelen. Een nieuwe kans dus eigenlijk. 

En stiekem is er nog een vijfde. Dit betreft een afscheidsmusical voor basisscholen. Ook dit staat nog niet op papier, maar zit wel al in het hoofd van Lisette.

 

Daarnaast heeft Boris Chomette ook nog drie ideeën voor een voorstelling in zijn hoofd, alleen heeft hij nog geen tijd gehad om deze uit te schrijven. Of het allemaal Zevende Zintuig producties worden, is nog onbekend. Er zit waarschijnlijk een RISK productie tussen en de andere twee kunnen misschien wel een Zevende Zintuig productie worden.

 

Genoeg te doen dus in de vakantie en in de weekenden. Want met een beetje mooi weer is Zevende Zintuig in de Veluwe te vinden natuurlijk!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ad Janse (zondag, 02 juni 2019 14:53)

    Inderdaad genoeg te doen. Succes.