· 

Theater seizoen 2022/2023

De kop is er af! Het theater seizoen is weer officieel van start gegaan.

Op de maandag avonden vinden de repetities plaats voor 'Het Pratende Toverboekje' en op de dinsdag avonden vinden de repetities plaats voor 'De Watergeesten van Westerschouwen'.

Het zijn twee totaal verschillende projecten, voor een totaal andere doelgroep en een andere tijdsduur.

Zo richt 'Het Pratende Toverboekje' op kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud, maar ben je jonger of ouder dan mag je natuurlijk ook mee en er van genieten.  We willen ergens in November / December al 'on tour' gaan met de voorstelling. Langs verschillende basisscholen, maar ook minimaal één keer in een theater.

'De Watergeesten van Westerschouwen' is echter geen voorstelling voor kinderen. Waarmee we natuurlijk niet bedoelen dat het een heel eng toneelstuk is, maar het richt zich niet op kinderen. Jongeren t/m ouderen zijn gewoon van harte welkom.

Nieuw hier aan is dat Zevende Zintuig een samenwerking aangaat met een choreograaf. Daarnaast is er ook een muzikant aan gekoppeld, maar dat is al een keer eerder gebeurt. 

Het script voor deze voorstelling is er nog niet, omdat we deze samen als groep zullen maken. Hierdoor kunnen de spelers dus ook zelf gaan creëren, hoe tof is dat? En daardoor krijgen de spelers dus zelf ook de mogelijkheid om te kiezen of ze een grote of kleine rol willen hebben. Willen ze zichzelf uitdagen met dans/beweging of juist niet? Willen ze zichzelf uitdagen met stil spel of juist niet? Kortom.. Alles is mogelijk!

Op 28, 29 en 30 April is 'De Watergeesten van Westerschouwen' te zien in theater 't Kapelletje.

Daarnaast geeft Lisette Janse van Zevende Zintuig theaterlessen aan kinderen van verschillende leeftijden die vanuit Oekraïne hier heen zijn gevlucht. 

 

Kortom Zevende Zintuig is weer lekker druk bezig met alles wat maar met theater te maken heeft!

Reactie schrijven

Commentaren: 0