· 

Wie zijn 'De Watergeesten Van Westerschouwen'?


Ewout van der Heijdevervult de rol van Kees in dit stuk, het enige personage in dit stuk. Kees neemt het publiek mee door de reis van zijn leven. Wat heeft hij allemaal bereikt en hoe is hij op deze plek terecht gekomen? Wat heeft hem verder geholpen en wat heeft hem juist tegen gewerkt? Hoe kijkt hij terug op het verleden en hoe kijkt hij naar de toekomst?

 

Ewout is door een eerdere samenwerking met Lisette bij Zevende Zintuig terecht gekomen.
Hij vind het vooral erg vet dat je in het theater in de rol van iemand anders kan kruipen om er achter te komen wat iemand nou beweegt om de dingen te doen die hij doet.

Dus aan de ene kant het leven van iemand anders te leiden, maar aan de andere kant ook je eigen spin er aan te geven, waardoor het ook een beetje jouw verhaal wordt.

Doordat Ewout de enige speler in het stuk is, is zijn aandeel gelijk groter dan wat hij gewend is. Hij heeft niet alleen meer tekst, maar ook een groter aandeel in het geheel. Heeft zo meer invloed op het personage en op het gehele stuk.

Daarnaast wordt hij flink uitgedaagd, want alle aandacht is op hem gevestigd !


Eldridge Labinjo werd geboren in London waar hij van 1981 tot 1987 de vooropleiding van de ‘Arts Educational School London’ deed.

 

Na zijn vooropleiding heeft hij gestudeerd aan de Ballet Rambert Academy dichtbij de plaatst Reading in het Verenigd Koninkrijk. In 1995 verhuist hij naar Nederland waar hij begon als danser bij Scapino Ballet Rotterdam. Eldridge danst in totaal zeven jaar voor Scapino. Tijdens zijn carrière bij Scapino danst hij in balletten van Ed Wubbe: Kathleen, Perfect Skin, Rosary en Romeo & Juliet. Sinds 2013 is Eldridge werkzaam als docent repertoire bij Scapino Academy.

 

Naast zijn werkzaamheden voor de Academy werkt Eldridge veel in het buitenland. Zo werkt hij als coach met politieke kandidaten voor het Europese parlement en het parlement van het Verenigd Koninkrijk, universiteiten binnen Nederland zoals Erasmus Universiteit in Rotterdam, maar ook Europese universiteiten en beginnende ondernemers.

Hij coacht deze groepen op leiderschap, communicatievaardigheden, publiekelijk spreken en pitchen.

Eldridge coacht ook op zelfontwikkeling, talentontwikkeling en emotionele ontwikkeling.

 

Bij 'De Watergeesten Van Westerschouwen' zijn we erg blij met zijn input. Onze enige speler Ewout wordt flink uitgedaagd en onder zijn leiding als het gaat om beweging, maakt Ewout dan ook grote stappen. Zo wordt het een mooie diverse voorstelling!


Cengiz Arslanpay is een multi-instrumentalist en componist wiens werk wordt gekenmerkt door vloeiende overgangen tussen hedendaagse en authentieke muzikale sferen. Zijn belangrijkste instrumenten zijn de Nay en modulaire synthesizers, hoewel hij ook bekend is met het oefenen van allerlei instrumenten uit het Midden-Oosten. Dit maakt hem een muzikale brug tussen authentieke en hedendaagse muziek.

 

 Lisette en Cengiz hebben eerder samengewerkt tijdens 'Kleine dieren, grote verhalen'Bij 'De Watergeesten Van Westerschouwen' zijn we ook erg blij met zijn input. Alles wat gespeeld en uitgesproken wordt, komt nog beter tot zijn recht door de muziek en geluiden die hij voor ons maakt.


 

Lisette Janse is de oprichter en dus artistiek leider van Zevende Zintuig. Daarnaast neemt ze voor dit project de regie onder haar hoede. Het stuk zelf is door Lisette geschreven, maar ze heeft zich wel laten inspireren door wat er al eerder aan improvisatie spel is getoond tijdens eerdere repetities.  Al is het natuurlijk begonnen met een Zeeuwse sage en dat werd al vrij snel samengevoegd met haar werk ervaringen in een vakantie park. Je werk kan nog zo leuk zijn, maar wat als je vast zit? En ook nog eens vast zit met dezelfde mensen. Wat doet dat dan met je?

 

 

Lees meer hier over in het PZC artikel van 10 februari.


Reactie schrijven

Commentaren: 0